Internetbieden

Volg een veiling en/of bied online
Veilingen kunnen ook online worden gevolgd. Het is ook mogelijk om online mee te bieden op vele van de op deze website aangekondigde veilingen. Daartoe logt u bij zittingen met internetbieden op de veilingdag in op deze site. U treft dan alle objecten aan die tijdens een zitting worden geveild. U hoort de veilingmeester 'live' en u kunt de biedingen volgen van alle bieders in de zaal en op internet. Bieders in de zaal en bieders op internet kunnen tegelijkertijd meebieden op een object. Dit maakt de veiling laagdrempelig en toegankelijk voor iedereen.

Vooraf registreren bij een notaris
Wilt u via internet kopen op een veiling, dan registreert u zich als deelnemer (internetbieder) vooraf bij een notaris. Na registratie ontvangt u een mail met verdere instructies, waaronder een bezoek aan een (registratie-) notaris. Na definitieve registratie kunt u inloggen op de pagina "mijn account", er opent een inlogscherm van Openbareverkoop / Zet Login. Hier voert u uw gebruikersnaam, wachtwoord en sms-code in, waarna u kunt starten met bieden. Op de pagina "mijn account" kunt u de status van uw account inzien en muteren. Klik hier om naar de registratiepagina te gaan.

Stichting Openbare Verkoop
Het online bieden op notariële veilingen van registergoederen wordt mogelijk gemaakt door de Stichting Openbare Verkoop. Het veilingplatform wordt gebruikt door alle regionale notariële veilingorganisaties. De stichting maakt in haar dienstverlening gebruik van diensten van ZET Login ten behoeve van de authenticatie van de bieders. De internetveiling zelf wordt gecoördineerd vanuit Openbareverkoop.nl. 

Lees meer over internetbieden
In de handleiding leest u meer over registratie en online bieden.